Långt av glaciala övervakningsfunktioner

- Nov 12, 2018 -

Långt av glaciala övervakningsfunktioner


Stigande temperatur kommer att orsaka den smältande glaciärer. Men glaciärer utgör flera betydande risker för människors liv och egendom. Utbrott översvämningar, uppstår när en stor mängd smältvatten släpps plötsligt på grund av en is eller morän dam eller snabb smälta på grund av ett vulkanutbrott. Det är necessarity för realtidsövervakning av glaciärer.


Upprepa fotografi är ett användbart verktyg för att bestämma den allmänna ytan hastigheten av en glaciär. Baserat på sevärdheter i fotografiet, kan placera av naturliga mål på glaciären ytan approximeras och plottas på en karta. Förändringen i distansera av platsen för målet i foto paren och det kända tidsintervallet mellan bilderna kan användas för att beräkna ytan hastigheten av glaciären på målplatsen.


320px-Mount_Everest_as_seen_from_Drukair2_PLW_edit


Övervakning glaciär hastighet med upprepad fotografering är en ekonomisk teknik som kräver lite specialiserad utbildning och utrustning. Gatesea solar kamerasystem kan hjälpa dig minska mer kostnad och mänskliga resurser. Kombination av GIS och solar kamera system ger 100% glaciären insamling av data och bild och molntjänsten ger en nyckelfärdig lösning forenvironmental ingenjörer och forskare att fokusera på data. Exakt mätning används av forskare för att kartlägga strategier.